Obiectivele viitoare CEPOS!

01.06.2015 19:32

ONG-urile internationale reprezinta o a treia forta in sistemul international, in conditiile in care promoveaza idei noi, energizeaza comunitatea internationala cu privire la problemele de zi cu zi, si prin urmare au abilitatile si cunostintele de care Natiunile Unite, statele membre si comunitatile locale au nevoie pentru a‐si continua activitatea, la nivel politic si operational.
De aceea coperarea dintre ONG-uri si ONU are o mare importanta pe plan international. Relatia de cooperare dintre ONG‐uri si ONU include o serie de activitați, cum ar fi diseminarea informatiilor, cresterea constientizarii, dezvoltarea educației, politica de raspundere, intrarea in proiecte operationale si asigurarea expertizei tehnice. Referendumul ECOSOC este considerat a furniza harta relatiilor dintre ONU si ONG‐uri, parți ce sunt considerate a colabora in patru feluri:
1. Structurile societatii civile primesc certificare pentru discursul cerut sau organizat de ONU, iar aceasta certificare le permite sa participe la procedura de pregatire si la eveniment.
2. Pot stabili relatii de cooperare cu anumite departamente, programe sau agentii specializate ale sistemului ONU, bazate pe domenii comune de interes si pe posibilitatea de a dezvolta actiuni impreuna, complementare cu activitatea ONU. 
3. ONG‐urile internationale care sunt active in sectorul de dezvoltare economica si sociala pot avea nevoie de status consultativ la ECOSOC (https://www.un.org/dpi/ngosection/ index.html). 
4. ONG‐urile au la dispozitie suficiente mijloace de desemi nare a informatiilor, cum ar fi publicitatea, radioul, televiziunea, activitatile publice (conferințe, lecturi, seminarii, ateliere de lucru etc.), si sunt dispuse sa dedice o parte din programele lor informative pentru diseminarea informatiilor despre ONU, pot coopera cu Departamentul de Informații Publice (DIP) al ONU.

Working together: Making a Difference
OUTREACH.UN.ORG